DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Én azt hiszem, hogy teljesen nyitott ajtókat dönget. Ugyanakkor engedje meg nekem, hogy értetlenségemnek adjak hangot akkor, amikor azt mondja, hogy „a Fidesz élelmiszerbotránya”.
Mondja meg nekem: nem az a mi dolgunk, hogy azért harcoljunk, hogy a magyar vásárlók ugyanolyan eséllyel ugyanolyan beltartalmú élelmiszerekhez jussanak? Nem az a feladatunk, hogy ezt szóvá tegyük, számonkérjük, ha úgy érezzük, hogy becsapnak minket, hogy helyettesítő anyagokat raknak ezekbe a termékekbe, és azokat próbálják meg eladni nekünk originálként?
(13.20)
Egyszerűen nem tudok napirendre jutni afölött, hogy akkor, amikor 100 termékből 71 esetében bebizonyosodik, hogy ott helyettesítő anyagokkal, mondjuk ki, olcsóbb anyagokkal helyettesítenek bizonyos összetevőket az Ausztriában vagy Olaszországban forgalmazottakhoz képest, nem egy elemi erejű felháborodás és válasz van erre a kérdésre, hanem egyszerűen elkezdik, megpróbálják eljelentékteleníteni, és ön is, egy zöldpárt képviselője a Fidesz élelmiszerbotrányának nevezi mindezt. Holott amit mond, amit kérdez, azzal mi teljesen egyetértünk, nyitott kapukat dönget, hiszen a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait és irányelveit legalább ötévente kötelezően felül kell vizsgálni annak érdekében, hogy az adott területen történt technológiai fejlődésnek, valamint a piac változásának megfeleljenek.
A jobb minőségű termékekre igyekszünk felhívni a figyelmet az emelt szintű szabályozás kialakításával, hogy így jelölésükben is meg lehessen különböztetni azokat, ezért alkalmazzuk a különböző „kiváló élelmiszer” védjegyeket.
Emlékszik rá, milyen vitát folytattunk itt a parlamentben akkor, amikor a sótartalom felső határát szabályoztuk. Mindenek voltunk, csak éppen tisztességesek nem, amikor a menzákon próbáltuk a gyerekek egészsége érdekében bevezetni azt, hogy legyen egy felső határ.
Nem álltak mellénk, kedves képviselő asszony (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), nem álltak ki ott, hogy azt mondták volna, igazunk van, igaza van a kormánynak, mert tudni kell, hogy minden élelmiszer az egészségünk alapja is, és leginkább az egészségünkre maga az élelmiszer, a táplálékunk hat. Ezért kérem, támogasson bennünket ebben a küzdelemben.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit