MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon röviden, Legény Zsolt képviselő úr is mondta, az MSZP természetesen támogatja ezt a módosítást. Igazából az államtitkár úr figyelmét arra szeretném felhívni, egy kérés és talán egy tanács: az egyik az, hogy érdemes lenne áttekinteni a Külügyi bizottságban ezeket a szerződéseket, hogy hogyan állnak, hiszen több ilyen reláció is van.
A másik pont szintén ezzel kapcsolatos, hogy sokszor ezt mindig csak negatívumként említjük, hogy volt szocialista országok, de ebből azért talán komparatív előnye is származhat Magyarországnak a gazdasági kapcsolatok építése szempontjából. Tehát ahogy itt jobbikos képviselőtársam is mondta, érdemes volna kiaknázni, kihasználni azokat az előnyöket, amik abból fakadnak, hogy korábban akár sok állami vezető, jelenlegi állami vezető Magyarországon tanult, sokan magyar nyelven is kiválóan beszélnek. Tehát azt a fajta lobbitérképet vagy kapcsolati térképet fel kellene állítani, amin keresztül, pont a félig-meddig közös múlt kapcsán esetleg a mában és a jövőben lehetne előnyt kovácsolni a magyar gazdaság számára. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit