SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Hát miért ne támogatnánk? Miért ne lehetne itt a helye annak, hogy beszéljünk ezekről az ügyekről, és miért ne lehetne arról szó, hogy esetleg a javaslatainkkal kiegészítsük azt, hogyha nem is értenénk vele mindenben egyet? - tegyük fel, hogy nem értünk vele egyet. Nagyon-nagyon fontos témáról van szó. Alapvetően valós rezsicsökkentés akkor lesz, ha - mint ezt az előttem szóló is elmondta - a felhasználás mértékét tudjuk csökkenteni, és a lakosságnak a lehető legszélesebb körben tudunk biztosítani ehhez pénzügyi segítséget.
Maga az előterjesztés, a határozati javaslat teljes mértékben az LMP küldetéstudatával megegyezik. Azt gondoljuk, szükséges lenne, hogy az Országgyűlés érdemben foglalkozzon ezzel, és nagyon-nagyon jó lenne, ha a kormánypárti képviselőtársaink fejében egy érdemi ismeretterjesztési, szemléletformálási munka következményeként meghonosodna az a szemlélet, hogy bizony minél szélesebb körben, a társadalmat minél szélesebb rétegben érintő segítséget tudunk nyújtani és minél jobban tudjuk korszerűsíteni a lakásokat, annál nagyobb eredményt tudunk elérni.
(17.50)
Maga a határozati javaslat nem zárja ki, sőt támogatja annak a lehetőségét, amit már szintén régóta mondunk, hogy a vidéki térségekben, ahol a családi házas jelleg a jellemző és sok egymás melletti kis kockaház létezik, tartósan nincs más megoldás, mint ezek teljes felújítása. Ehhez a határozati javaslat megteremti a lehetőséget, a kormánynak megvannak a lehetőségei, hogy ebben érdemi előrelépés legyen, ezért azt gondoljuk, hogy valóban itt lenne ennek a helye, tárgyaljunk róla, vitassuk meg, s egészítsük ki, ha kell. Jöjjön az Országgyűlés elé, mi támogatjuk az előterjesztést. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit