WITZMANN MIHÁLY

Full text search

WITZMANN MIHÁLY
WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm szépen a válaszát. A korábban elhangzottakkal kapcsolatban annyival egészíteném ki, hogy a Standard & Poor’s szerint 2016 és ’19 között Magyarország GDP-je a korábbi 2 százalék helyett átlagosan 2,5 százalékkal növekedhet majd. Ugyanez a hitelminősítő azt is elismeri, hogy a pozitív fizetési mérleg, az államadósság deviza-arányának határozott csökkenése, valamint az önfinanszírozási program révén is jelentősen mérséklődött az ország és a hazai pénzügyi szektor sérülékenysége is.
Várakozásaik szerint a jelenlegi folyamatok mellett az államadósság GDP-arányos mértéke 2019-re akár 70 százalék alatti értékre is süllyedhet. A KSH tájékoztatása szerint a tavalyi GDP 287 milliárd forinttal mintegy 33 999 milliárdra emelkedett, de a megelőző években is nagyságrendileg 30 és 220 milliárd közötti növekedés volt megfigyelhető. A foglalkoztatottsággal összefüggésben pedig fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy bizonyos szektorokban, például a balatoni vendéglátásban is már-már munkaerőhiány tapasztalható. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Azt gondolom, hogy a szakképzés folyamatos fejlesztésével, a lehetőségekhez mért munkaadói béremelésekkel és természetesen demográfiai megoldásokkal ezek is kiküszöbölhetők lesznek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit