SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A nyár folyamán minden érintett számára egyértelművé válhatott, hogy szinte egyáltalán nem haladnak az uniós támogatások kifizetései; mindezt úgy, hogy Lázár miniszter úr korábban arról beszélt, hogy minden korábbinál gyorsabban fogják kifizetni a pályázati pénzeket, és már 2019-re kiosztják a 2020-ig tartó ciklus összes forrását. Ezzel számoltak a magyar vállalatok, ennek megfelelően pályáztak, de úgy tűnik, a kormány megint becsapta őket, ugyanis már most hatalmas lemaradásban van a minisztérium a kifizetésekkel kapcsolatban, a 2016-os célérték egyötöde sem került még kifizetésre. Fejetlenség uralkodik a pályázatok értékelésében, amit leginkább a kapacitáshiány okoz. A kormány a saját bőrén is érzi az elhibázott gazdaságpolitika következményeit, nincs meg a megfelelő szakképzett munkaerő, mert vagy elvándorolnak, vagy egyszerűen nem hajlandóak ilyen alacsony bérért elvégezni ilyen munkát. Saját csapdájába esett a kormány, de sajnos ennek is a magyar vállalkozások isszák meg a levét: hiába akar több ezer embert felvenni a minisztérium, ha egyszerűen nincsenek jelentkezők. A kormánynak be kell látnia, hogy a pályázatok erőltetett kifizetésének terve megbukott, a kapkodás és a kiszámíthatatlanság árt a magyar vállalatoknak, és rontja a pénzek felhasználásának hatékonyságát.
Ezért azt kérdezem, hogy az eddigi sikertelenséget látva tervez-e a Miniszterelnökség változtatni a folyamatokon. Hajlandó-e belátni az erőltetett kifizetési terv kudarcát, és meg tudja-e teremteni az érdemi elbíráláshoz a feltételeket? Válaszát előre is köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit