DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA,

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA,
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Bocsánat, elnézést, ezt visszavontam. Akkora illetlenséget követnek el, bocsánat, egymással szemben is (Dr. Répássy Róbert: Ez az út a 8 százalékhoz vezet!) és a nézőkkel szemben is, hogy nem lehet hallani a saját kormánypárti előterjesztésüket sem. Ebből a szempontból egyébként sajnáltam Kontrát államtitkár urat is, mert ő legalább szépen felolvasta azt, amit az apparátus leírt neki, egyáltalán leírhatott neki erről a törvényről mintegy 4 perc 18 másodpercben. Arra szeretném önöket kérni, Kövér László házelnök úr ezzel kezdte a felszólalását, a parlamenti működését, ezzel kezdte Orbán Viktor miniszterelnök, ezzel kezdte Rogán Antal frakcióvezető, hogy ebben a ciklusban nem fogunk ilyen törvényjavaslatokat látni. Higgyék el, nem azért mondjuk elsősorban ezeket, mert nem lenne nekünk is jobban kedvünkre való egy szépen egyeztetett törvényt megszavazni - volt rá példa, nagyon ritkán, de volt rá példa -, azért mondjuk el ezeket, mert emberek életét alakítják át úgy, hogy ezen a törvényen is látszik, hogy fogalmuk nincsen, hogy mi lesz a következménye. Vicc és nevetséges, hogy önök folyamatos kormányzással, kétharmados kormányzással három hónap után jönnek rá arra, hogy a Belügyminisztérium alá még milyen területek fognak tartozni és milyenek nem. Hogy három hónap után tűnik fel valakinek, hogy a pártfogói felügyelet most a BM alá tartozik-e vagy nem. Ugyanazon a napon vitatkozunk és fogadjuk el ezt a törvényt, amikor az erről szóló törvényt, amiben ennek helye van, az előbb szavaztuk meg. Ki fogja ezt tudni követni, képviselőtársaim és tisztelt kormánypárt? Ki fogja tudni ezt követni? És ha szeptemberre kiderül, hogy még nem vettek észre valamit, akkor szeptemberre újra módosítják?
Képviselőtársaim, szerintünk ez nem jó irány, azon túl, hogy a feltett szakmai kérdéseinkre nem nekünk, hanem az érintett embereknek és az érintett szakterületeknek illene válaszolniuk, amiket majd a képviselőtársaim a rendes hozzászólásukban külön-külön a szakterülettel kapcsolatban fel is fognak tenni.
(13.50)
Mert lehet itt azt mondani, hogy önöknek már be van fizetve esetleg a nyaralása vagy bármi más, és ezért jövő héten már nem lehet parlamentet tartani, de mondják meg, mi akadályozta volna meg önöket abban, hogy az ezen a héten benyújtott törvényjavaslatot normál menetrendben, akár jövő héten összehívott parlamenti üléssel tisztességesen végigtárgyalva fogadjuk el és szavazzuk meg.
Csak a nézőknek mondom, hogy értsék: a tegnapi napig azt sem lehetett tudni a parlamentben és a parlamenti képviselőknek, hogy ez a törvény egyáltalán napirenden lesz. És ha jól értettem, és ha jól sejtem, az előző tizenöt vagy húsz percig azt sem lehetett tudni, hogy erről ma szavazni fogunk. Na, ennyire becsülik ezt a parlamentet önök, ennyire becsülik a választóikat. És nagyon komikus, amikor a parlamenti öltözködésre és egyéb más szabályokra hivatkozva önök az Országgyűlés tekintélyéről papolnak. Az Országgyűlés tekintélye, hölgyeim és uraim, ott kezdődik, hogy ilyen törvényjavaslatot a Ház elnöke és a kormánypárti többsége nem enged tárgyalni, és nem enged ilyen módon tárgyalni, nemhogy asszisztáljon ezekhez a dolgokhoz.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit