HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm. Ott tartottam, hogy miért is kell tulajdonképpen ez az egész törvény. Azért kell, mert két darab önkormányzat esetére szabjuk a törvényt, az egyik Meggyes Tamás esete, tehát Esztergom, a másik pedig Heves megye. Heves megye a kisebbik része a történetnek, de amit én szeretnék mondani, az alapvetően Heves megyéhez kapcsolódik, nevezetesen az, hogy szeretnék támogatni a Heves megyei színházat, kulturális intézményeket, s a többit a válságköltségvetésben is. Ugyanakkor viszont egy másik törvényi passzusban - tehát ez a mellékletek kibővítését jelenti az előterjesztésben -, a javaslat szerinti további passzusokban a 34/B. és C-ben azt kezdeményezi az előterjesztő, hogy azonnali hatállyal meg lehessen szüntetni iskolát, bármilyen oktatási intézményt, illetve kulturális intézményeket, költségvetési szerveket. (Kocsis Máté közbeszól.) Azonnali hatállyal, ez van leírva, kérem tisztelettel. Tessék elolvasni, ajánlom tisztelettel a figyelmébe (Dr. Kocsis Máténak:), azonnali hatállyal, hisz arról van szó, hogy a jelenleg hatályos, ezzel kapcsolatos törvényt nem kell ezekben az esetekben figyelembe venni, tehát adott esetben igen, szorgalmi időszakban is be lehessen majd zárni iskolát.
Az ehhez kapcsolódó másik dolog, hogy mit vonhatunk be az adósságrendezésbe vagyonként. Azt, amihez az állam nem biztosít hozzájárulást, illetve bármilyen - hogyan is szól a törvény, egy pillanat - támogatást vagy hozzájárulást. Ha megszüntetünk azonnali hatállyal, mondjuk, egy iskolát, akkor nem biztosít se támogatást, se hozzájárulást ahhoz az állam, tehát igen, adott esetben az iskola épülete is majd bevonható az adósságrendezési eljárásba, vagy adott esetben egy színházépület, vagy adott esetben bármilyen további más kulturális intézménynek az épülete. Erről szól ez a három javaslat így együtt, egyrészt, hogy ne lehessen ezeket megtenni, hogy azonnali hatállyal bezárunk iskolát. Milyen nonszensz az a szituáció, hogy egy iskolát szorgalmi időszakban bezárunk, és szélnek eresztjük a gyerekeket? Bele se tudok gondolni egyébként ebben az egész folyamatba, hogy ez mit eredményezne.
(23.40)
Ugyanakkor ez az önkormányzati vagyon olyan ütemű felélése és - mondjuk így - eltapsolása, amihez semmilyen módon nem asszisztálhatunk, ezt nem hagyhatjuk jóvá meglátásom szerint.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit