PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ígérgetni kockázatos, főleg a parlamentben, a honatyák és az ország nyilvánossága előtt. Csehák Judit egészségügyi miniszter asszony mégis ezt tette; alig egy hónappal ezelőtt, amikor interpellációmban a gyógyfürdőkezelésekre szánt támogatások mértékének az emelését sürgettem, a következőket válaszolta: “Mi az önök sürgetése nélkül is változtatásra határoztuk el magunkat. Az idei költségvetésben háromszorosára emeltük - 1,5 milliárdról 4,5 milliárdra - a gyógyfürdőkezelésekhez nyújtott társadalombiztosítási támogatást.” Kökény Mihály államtitkár úr pedig a múlt héten megerősítette: “A gyógyfürdőkezelések nagyobb arányú támogatásához a szükséges összegek rendelkezésre állnak.” Ezek után a rászoruló betegek ünnepi hangulatát az nyomta a víz alá a munka ünnepén - melyet annak idején dr. Csehák Judit oly lelkesedéssel integetve ünnepelt mindig a SZOT dísztribünjéről -, hogy az idén május 1-jétől drasztikusan emelkedtek a gyógyvizes kezelések árai. Talán a régi jelszó jegyében, miszerint a szocialistáknál a legfőbb érték az ember.
Ahhoz, hogy a fent vázolt problémakör ingoványából az OEP és a rászorulók széles köre egyaránt kikeveredjen, és Magyarország előbb-utóbb Európa gyógyszanatóriuma legyen, az alábbiakra van feltétlenül szükség: az orvos dönthesse el, hogy a beteg egy évben hányszor veheti igénybe biztosítási támogatással a gyógyvízkezeléseket; az egészségügyi kormányzat utasítsa az OEP-et mielőbbi intézkedésre a kúrák árának csökkentésére.
Tisztelt Államtitkár Úr! Hol a pénz? Mire költik a 3 milliárdot? Hogyan szándékozik folytatni a kormány a megszüntetett Széchenyi-terv keretében beindult kedvező folyamatokat? Miért csak az áremelés után, május közepén indulnak a tárgyalások az OEP és a gyógyfürdők között?
Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit