DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT, az ügyrendi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Az ügyrendi bizottság a jegyző asszony által ismertetett állásfoglalást többségi határozatával hozta meg. A Salamon képviselőtársam által előadottakhoz kívánkozik egy kiegészítés. Wekler Ferenc alelnök úr elnöklése idején a 90 percet, amit a Házszabály együttesen ír elő az interpellációk és a kérdések tárgyalására, betartotta. Ezen belüli időmegosztást a Házszabály nem tartalmaz, azt a házbizottság ajánlása alapján alakította ki a Ház.
Wekler alelnök úr úgy ítélte meg, hogy az egy órából hátralévő idő az egyébként 9 percet igénylő interpelláció megtárgyalására és szavazására már nem elegendő, ezért áttért a kérdések tárgyalására, de a Házszabály rendelkezéseit megtartotta.
(18.40)
Ezért döntött úgy a bizottságunk, hogy a már ismertetett állásfoglalást hozza.
Nem fogadta el a bizottság azt az érvelést sem, hogy a házbizottság állásfoglalásai fölött az ügyrendi bizottságnak ebben az esetben hatásköre lenne ítélkezni, azért nem, mert a házbizottság a Házszabály keretei között működik, és az, hogy kialakít egy belső állásfoglalást egy házszabályi rendelkezésen belül, melynek kereteit nem lépi így túl, nem tartozik az ügyrendi bizottság hatáskörébe.
E két tényező alapján tehát döntött az ügyrendi bizottság az állásfoglalásról, melynek hatályában fenntartását kérem a tisztelt Háztól. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit