DR. GÁL ZOLTÁN

Full text search

DR. GÁL ZOLTÁN
DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Nem hiszem, hogy túlságosan érdemes lenne ebbe a vitába belemenni, hogy most sérti-e a magyar családokat az, hogy arról beszélünk, hogy családon belüli erőszak.
(17.30)
Én azt hiszem, hogy nem sérti, mint ahogy nem sérti a német családot vagy a holland családot, ahogy ugyanúgy beszélnek a családon belüli erőszakról. A családot az sérti, aki a családon belül erőszakot alkalmaz: a gyereke, a felesége vagy viszont. A jelenség pedig tagadhatatlanul jelen van. Ha megpróbálunk valamifajta ködös, misztikus módon közelíteni, akkor, azt hiszem, kevés sikerrel léphetünk fel a családon belüli erőszak ellen, a család védelme érdekében. Úgy hiszem, hogy egy ilyen megközelítés talán eredményesebb az egyébként közösen vallott céljaink megvalósítása érdekében.
Ami pedig a kutatóintézetet illeti: én elvileg rendkívül jó és hasznos ötletnek tartom, de azt hiszem, érdemes megnézni előbb azt, és megítélésem szerint a cselekvési program egyik pontja kell legyen, hogyan lehet a jelenlegi kutatóintézetek munkáját, amelyek közvetlenül vagy közvetve bűnözési kérdésekkel, az azokkal kapcsolatos társadalmi problémákkal foglalkoznak - és sok-sok ilyen intézet van -, egyfajta koordináció alapján, egy kicsit a bűnmegelőzési feladatok kutatása felé terelni.
Azt hiszem, sok tartalék van ilyen szempontból ebben a szervezetrendszerben, és remélem, hogy a kormány ennek megfelelően fogja kezelni a cselekvési programban ezt a kérdést. Azt hiszem, az ellenőrzés során ezt is érdemes lesz majd megvizsgálnunk, hogy elegendő-e az, amiről én beszélek, vagy tényleg kell egy külön intézet.
Köszönöm, elnök asszony - elnézte nekem, hogy túlléptem a két percet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit