DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Révész képviselő úr figyelmét fölhívnám az implikáció és az ekvivalencia közötti különbségre. Abból, hogy Kádár János baloldali volt, még nem következik, hogy a baloldal végeztette ki Nagy Imrét, mint ahogy abból, hogy Torquemada keresztény volt, még nem következik, hogy a kereszténység égette meg az eretnekeket, és működtette az inkvizíciót. Ugyanúgy keresztény II. János Pál pápa, aki viszont megbánta az egyház vétkeit, és nyilvánosan meggyónta azokat, közéjük sorolva bizony az inkvizíció működtetését is, mint olyat, amellyel az egyház, illetőleg annak gyermekei letértek az igaz útról.
Tisztelt Képviselő Úr! Nincs értelme ennek a vitának. Tudom, most ön még egyszer föl fog állni, és még egyszer el fogja mondani, hogy a baloldal végeztette ki Nagy Imrét. De higgye már el nekem, hogy attól, hogy valamit elég sokszor elismétel itt a Házban, az még nem válik igazzá! Kádár János kétségkívül baloldali volt, egy baloldali ember, aki féltette egy másik baloldali embertől a hatalmát, és politikai gyilkosságot követett el, amit egyébként törvényes aktusnak álcázott. Ez történt, tisztelt képviselő úr.
Voltak bűncselekményt elkövető emberek baloldalon is, voltak jobboldalon is, történetesen Kádár János közéjük tartozott. Amint az a bizonyos 1989-es központi bizottsági, utolsó fölszólalása mutatja, a lelkiismerete eléggé gyötörte őt emiatt. De ez nem mentség számára sem Nagy Imre kivégeztetéséért, sem az orosz csapatok behívásáért, amit szintén ő végzett, még akkor is, ha ismételten rá kell mutatnom arra, amire egyszer már rámutattam, hogy ugye, nem tetszik gondolni, hogy Kádár János nélkül nem jöttek volna be az orosz csapatok. Ugye, nem tetszik gondolni, hogy Kádár János sírva könyörgött Hruscsovnak, hogy ugyan küldjön már ide szovjet csapatokat, és Hruscsov, aki egyébként már menekült volna innen a fenébe, azt mondta, hogy egye fene, most az egyszer még megkönyörülök rajtad, Kádár János, és beküldöm a csapatokat. Ez a nevetséges, képviselő úr!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit