DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm, elnök úr. Úgy látom, igazolva látszik mindaz, amit elmondtam, az iménti felszólalás megpróbál itt egy aktuálpolitikai ügyet csinálni egy szakszerűtlenül előterjesztett, nem megfelelő jogforrás vitájából.
Kedves Képviselő Úr! Remélem, nem tételezi fel sem rólam, sem a mögöttem ülő frakcióról, hogy kétségbe vonná a kivágott címerű zászlónak a történelmi jelentőségét, és hogy ne lennénk mi azok, akik kitűztük már akkor is, amikor ön még talán nem tűzte ki, bocsásson meg, hogy ezt mondom, ezt a jelképet a zakójának a hajtókájára, lehet, hogy ön még március 15-én sem mindig tűzte ki azt, amit ki szokás tűzni.
Megkérdezném, hogy ha ön úgy érzi, hogy az okfejtése helyes és logikus, márpedig biztos azért mondta el, mert annak szánta, akkor vajon miért nem ülünk itt össze március 15-én. Miért nem ülünk itt össze augusztus 20-án? Miért nem szokott ön eljárni a körmenetekre egyébként, amikor azt megtartják egy állami ünnepen? Vajon miért nem szoktunk az összes nemzeti és állami, és hadd tegyem hozzá, a nagy többséget érintően nagyon elfogadott egyházi ünnepeken, a történelmi egyházak valamennyi ünnepén itt összejönni, összeülni, és itt egymás közt megünnepelni? Azért, mert fölösleges, azért, mert célszerűtlen, azért, mert, ha szabad ezt a szót mondani, meglehetősen gyermeteg vállalkozás.
Én nem vagyok történész, még kevésbé vagyok jártas a történelem segédtudományaiban, de én azt hiszem, mindannyian úgy tudjuk, hogy a lobogó egy hadijelvény, azért szokták a honvédség köreiben ezt a kifejezést alkalmazni. Magyarországon, ugye, tengeri haderő nincs, de a lobogó onnan származik, ezt bizonyára mások majd alátámasztják, nálam szakértőbbek, mi zászlónak hívjuk, az alkotmányban is így szerepel a nemzeti jelképek között. Tehát önmagában már anakronisztikus, már a szóhasználata is rossz a tisztázatlan jellegű, számú és minőségű hadijelvényeknek az (Az elnök jelzi az idő leteltét.) országgyűlési határozattá emelő és jogforrásba történő beemelése. Hangsúlyozom, ezért tartjuk alkalmatlannak a javaslatot az elfogadásra. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit