DR. LENTNER CSABA

Full text search

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Tisztelt Miniszter Úr! A túlzott optimizmusa ellenére kérem, hogy a kormány pénzügypolitikájában a védekező mechanizmusok kerüljenek kialakításra.
Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy Magyarországon a tőzsde a világ tőzsdéinek rangsorában nem a centrumtőzsdékhez tartozik, hanem a perifériatőzsdékhez.
(14.30)
Tehát ha a világgazdaságban válság van, annak az az első jele, hogy a centrumtőzsdék a veszteség elkerülése érdekében a periferiális pozícióban lévő tőzsdékre hárítják át a veszteséget. Így ha ön esetleg azt nyilatkozza, hogy a világban enyhül a válság, az nem egyformán érinti a nyugatnémet tőzsdeindexet, a DAF-ot és a magyarországi BUX-indexet. Arra szerettem volna utalni kérdésemben, illetve a mögötte meghúzódó gondolatokban, hogy a magyarországi érdekeltségű cégek potom áron történő felvásárlását a pénzügypolitika tudatos alakításával tekintse át, illetve próbálja meg befolyásolni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit