KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnöknő! Tisztelt Ház! Ma a nyugdíjak átlagértéke alig haladja meg a 26 ezer forintot. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: 27!)
Az a parlamenti tervezet, amely előttünk van és amely a Fidesz javaslata, azt fogalmazza meg, hogy minden nyugdíjasnak 42 ezer forinttal emeljük meg az éves nyugdíját, ami azt jelenti, hogy minden nyugdíjasnak havonta 3500 forinttal. Magyarországon ma 2,5 millió nyugdíjas van. Ez az emelés 1,5 millió nyugdíjas részére jóval meghaladja a 18 százalékos mértéket. Ezt teszi a Fidesz akkor, amikor lehetősége van tenni valamit.
Amit önök művelnek, az félelmetes politikai cinizmus, ugyanis '90 és '94 között itt sírt igaz krokodilkönnyeket Csehák Judit - emlékezhetünk rá -, követelve a 30-40 százalékos azonnali nyugdíjemelést. '94-ben elkábították az embereket ezekkel az ígéretekkel, volt még abban mindenféle szépség, alanyi jogon járó családi pótlék, gyes-, gyed-kiterjesztés. Mikor ahhoz a ponthoz kerültek, hogy tenniük kellett volna valamit, akkor mi lett belőle: félszázalékos nyugdíjemelés egy évben, 12 százalékos reálnyugdíj-csökkenés (Moraj az MSZP padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ne hazudj már!), önök eltörölték a gyerekkedvezményeket, megvonták a megígért családi pótlékot, amely a programjuk szerint még alanyi jogon járt.
Most, hogy újra kikerültek a hatalomból, már mindent újra megígérnek. Az a szerencse - és ez nem az önök szerencséje, hanem a magyar polgárok szerencséje -, hogy erről az átlátszó képmutatásról, demagógiáról és politikai cinizmusról, amikkel önök élnek, a polgárok világos ítéletet alkottak, mert elegük volt ebből a kábításból.
Ezért nem tudtak önök győzni a választásokon minden szépség és jóság ellenére, amit önök beszéltek. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Tizennégy mandátum!) És nagyon-nagyon bízunk abban, hogy a polgárok használják a józan eszüket, a nyugdíjasok nem kevésbé, és még egyszer nem ülnek fel ennek a politikai demagógiának, amit önök most itt előadnak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit