HORVÁTH BÉLA

Full text search

HORVÁTH BÉLA
HORVÁTH BÉLA (FKGP): Köszönöm a szót, alelnök asszony. Sándor László szakszervezeti vezető az MSZP oldaláról a következő mondatot mondta beszédének végén: "Erőteljes polarizáció fog megindulni a magyar társadalomban az új kormány intézkedései nyomán." - Szó szerint idéztem.
Szeretném a tisztelt Ház és a szocialista párti képviselők figyelmét felhívni néhány adatra. Jó lett volna, ha Sándor László szakszervezeti vezető lelkiismerete az előző időszakban, években is megszólalt volna, amikor az egy főre jutó éves élelmiszer-fogyasztási tényeket tanulmányozta. (Közbeszólások az MSZP padsoraiban.) Nevezetesen húsfélékből 1990-ben még 73 kilót fogyasztott egy fő évente, ma 60 kiló körül van; tejből és tejtermékekből '90-ben 170 kilót, ma 130 kiló körül; tojásból 389 darabot fogyasztott egy fő Magyarországon. (Dr. Takács Imre: És túróból?) Ha a szocialista képviselők ennyire cinikusak a szomorú statisztikai adatok kapcsán, akkor forduljanak a szocialista fórumon részt vevő nyugdíjasaikhoz!
Elképesztő csökkenés állt be - sorolhatnám még - a lisztfogyasztásnál, a tojásfogyasztásnál, és külön szeretném kiemelni, hogy jó lett volna, ha a szakszervezeti vezetők ekkor protestáltak volna. Elszomorító az a tény, hogy Magyarországon ma két élelmiszer-féleséget lehet kiemelni, amely a családok napi fogyasztásában emelkedik: nevezetesen a krumpli és a rizs fogyasztása. Úgy gondolom, tisztelt szakszervezeti vezetők, kedves szocialista párti képviselők, hogy a XX. század végén, Európa közepén erre önök igazán nem lehetnek büszkék, hogy a magyar családok, a gyermekes családok fogyasztásában, táplálkozásában ilyen trendek álltak be. Úgy gondolom, ezek a tények hű tükröt állítanak az elmúlt négyéves kormányzati ciklusnak, ezért büszkén hirdethetjük azt, hogy a Fidesz-kisgazda kormány azonnal a családok életkörülményeit javító intézkedések sorozatát hozza meg. Ehhez kérem a nevetgélő, cinikus magatartású szocialista képviselőtársaim támogatását is.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit