DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Valóban itt az ideje a párbeszédnek, mert az államélet és a gyakorlat dialektikája egy érdekes dolog. Ismertünk egy '94-es kormányprogramot, négyszereplős egészségüggyel. A gyakorlatát is ismerjük.
Mi történt az elmúlt időszak alatt? - mivel Kiss Péter azt mondta, szükség van a vélemények megismerésére, tapasztalata szerint nem vagyunk fogékonyak a párbeszédre. Találkoztam a nyugdíjasszervezetek vezetőivel, mindkét kamarával, Békéscsabán és Gyulán a nővérekkel és a középkáderekkel, az EDDSZ vezetőivel, a SZEF elnökével, a tudományos akadémia elnökével és orvosi osztályával, az orvostudományi egyetemek rektoraival, az alapellátás orvosaival, a fővárosi egészségügy vezetőségével, a jegyzői fórummal, a tisztiorvosi szolgálattal. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Mi az eredménye ennek, és mi a gyakorlat? A képzési központot létrehoztuk. Egymilliárd forintot betettünk a költségvetési tervezetbe továbbképzésre, a nyugdíjasok gyógyszereinek árképzését úgy alakítjuk, hogy az inflációnál ne nőjön jobban, biztonságot adó, sürgősségi rendszerre elkülönítettünk 3,5 milliárdot, és a világbanki pénzt és a védőnői kasszát megdupláztuk.
Ennyi történt, és azt hiszem, valóban itt az ideje a párbeszédnek. Itt az ideje a tisztességes egyeztetésnek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit