BÁRSONY ANDRÁS

Full text search

BÁRSONY ANDRÁS
BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Szeretnék reagálni Őry Csaba államtitkár úr, korábban szakszervezeti vezető egy megjegyzésére. Nevezetesen azt mondta, hogy más érdekegyeztető fórumok is vannak.
Igen ám, csakhogy az ILO-val az a helyzet, kedves államtitkár úr, hogy az ILO-val kapcsolatban Magyarország kötelezettségeket vállalt. Nemzetközi szerződéseket írt alá, és ezeket beiktatta a magyar jogrendbe.
Hogy ezen kívül milyen egyéb fórumok vannak, ez természetesen jó szándék kérdése is lehet. Azokat a nemzetközi szerződéseket és az ezt követő hazai törvénykezési gyakorlatból fakadó kötelezettségeket akkor is illene végrehajtani, ha egyébként más fórumokat a kormány vagy valakik szeretnének működtetni. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik megjegyzésem Balsai képviselőtársunkhoz szól. Lehet, hogy elkerülte a figyelmét két apró tény. Sándor László nem azt emlegette, hogy a parlament hozott egy döntést, hogy ide nem kell beterjeszteni a költségvetést. Sándor László arról szólt, hogy az Érdekegyeztető Tanácsban a kormány a szociális partnerekkel felé vállalt egy kötelezettséget, amely alól nem kért felmentést a parlamenttől, és nem is jelezte a szociális partnereknek, hogy nem kívánja betartani ezt a kötelezettségét. Egyszerűen nem tartotta be! Erről szól a történet.
Végezetül pedig, ami a '90-es statisztikát illeti, képviselőtársam, azt kell mondjam, hogy pontosan abban az időszakban, amikor ön még az MDF-es képviselők soraiban ült, és az MDF-kormányt támogatta, akkor olyan adórendelkezések álltak elő, amelyek következtében azok a '90-es statisztikák adekvát módon nem mutatják meg a változás tényét '94-ről vagy '98-ról visszanézve, hiszen a kereskedelem egy része pontosan az önök által hozott adójogszabályok miatt kikerült a fehérgazdaságból a feketekereskedelembe.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit