SZABÓ LUKÁCS

Full text search

SZABÓ LUKÁCS
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Olyan kérdésben kívánok a tisztelt államtitkár úrhoz fordulni, amiről ez a Ház kétszer már értesülhetett. Ugyanis 1996-ban és 1997-ben a fideszes Balsay István képviselőtársunk kérdést tett fel, de az akkori liberális belügyminiszter és államtitkára csak ígérgetett, ám nem tett semmit. Nagyon bízom abban, hogy most a nemzeti elkötelezett kormány államtitkára, illetve belügyminisztere sokkal jobban fogja ezt a kérdést megoldani, úgy, mint ahogy azt korábban Balsay István is elvárta volna.
A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény a lottót, a totót és a bingót meghagyta állami monopóliumnak, kifejezetten azért, mert ez akkora nyereséget biztosít a szervezőjének. 1992-ben a sport kiegészítő támogatására átadták az OTSH-nak a bingójáték szervezésének a jogát, amely akkor a Bingó Sport Kft. keretében megszervezte a telebingót, amiből évente 50 millió forintos nyeresége lett. 1995-ben a Szerencsejáték Felügyelet engedélyével megkapták a bingólottójáték szervezésének a jogát is. Ám - érthetetlen módon - 1995-ben, tehát a Horn-kormány egzisztálása alatt átadták azt egy több mint 90 százalékos magántulajdonban lévő kft. részére. Innentől kezdve már el lehet képzelni, hogy mi történt: ellopták a nyereményalapot, ellopták azt, amit az OTSH-nak be kellett volna fizetni, és a kár jelenleg már jóval több, mint 1 milliárd forint.
(15.00)
Tekintettel arra, hogy a szerencsejáték e módja szervezésének joga is állami monopólium, sőt az a kft. is 100 százalékos állami tulajdonban volt, amely erre a szervezésre jogot kapott, így a magyar állam felelőssége minden kétséget kizáróan megállapítható.
Azt kérdezném a tisztelt államtitkár úrtól, hogy mikor fogják a büntetőeljárásokat megindítani és a kárvallottakat kártalanítani. Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit