HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Úgy látszik, a volt kormánypárti, jelenlegi ellenzéki képviselők nagyon megfogadták a "cirkuszt és kenyeret" elvét; kormányzati pozícióban kenyeret nem sokat tudtak adni, de cirkuszt most tudnak csinálni. Én másról beszélnék, olyanról, ami talán több embert érint.
Mint Balaton-parti képviselő kérdezem öntől - több ezer ember problémáját próbálom megjeleníteni -, hogy hová tűntek a Balatonból a halak, és ki fogja a horgászok érdekeit megvédeni.
Ez a látszólag nem túl jelentős kérdés három szempontból nagyon fontos. Egyrészt jelzi a Balaton ökológiai helyzetét, biológiai állapotát. Másrészt több ezer horgász szempontjából fontos, akik évente közel 10 ezer forintot fizetnek ki azért, hogy engedélyt vásárolhassanak és horgásszanak. Harmadrészt fontos a Balaton-parton élő több tízezer ember szempontjából, akik az idegenforgalomból élnek. S ha elfogadjuk azt az állítást, hogy a szezon megnyújtásának egyik lehetősége a horgászturizmus fejlesztése, akkor be kell látni, hogy ez halak nélkül meglehetősen nehézkes.
Kérdezem miniszter urat mint a tárca vezetőjét, aki felelős a halászat felügyeletéért, mit kíván tenni annak érdekében, hogy a Balatonból ne halásszanak, ne horgásszanak és ne vegyenek ki több halat, mint a természetes szaporulat és a pótlás. Támogatna-e a minisztérium egy olyan indítványt és javaslatot, amely megtiltaná az elektromos - úgynevezett szelektív - halászat gyakorlatát, mert ennek rendkívül súlyos és káros következményei lesznek a későbbiekben?
Köszönöm. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit