DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Attól tartok, nem fogom tudni megnyugtatni önt, mert az tény, hogy a busa ilyen arányban elszaporodott a Balatonban. Ha kifogásolják a halászatnak azt a módját, amelyet az előbb ön is említett, akkor nincs mód kifogni a busákat, mivel 40 kilós halat nem lehet horoggal kifogni; egyet-egyet esetleg meg lehet így fogni, de tömegesen nyilvánvalóan semmiképpen sem.
Egyebekben szeptember 1-jével létrehoztuk a vadászati és halászati felügyelőséget. Százezer forintig terjedő bírságot szabnak ki az orvhalászokra, és büntetőeljárást is indítanak az orvhalászok ellen, ha tetten érik őket. Az orvhalászok száma sajnálatos módon nagyon elszaporodott. Úgy gondolom, az ellenük való küzdelem egy része lehet az eredményességnek.
A másik oldalon pedig megemlíteném az előbb ismertetett eljárást, hogy a busákat ritkítani kell, a nemes halállományt pedig szaporítani. Ez a tervünk, ez látszik a megoldásnak.
Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit