ERKEL TIBOR

Full text search

ERKEL TIBOR
ERKEL TIBOR (MIÉP): Tisztelt Miniszter Úr! A válaszát elfogadom. Engedje meg azonban, hogy kiegészítsem korábbi mondanivalómat.
A "közgyűjtemény" definíció a minisztériumtól és az 1997. évi CXL. törvényből származik, révén az archívum a védetté nyilvánítás idején, 1993-ban állami tulajdon. Ennél fontosabb azonban, hogy a gyűjtemény szakmai rangjának - aminek fenntartása és hasznosítása pontosan részletezett gondoskodást igényel - kikerülési szándékáról, illetve egy konkrét veszélyes helyzetről tájékoztat az OSZK ön által is idézett jelentése, tudósítva például arról, hogy a védett értékek egy lényeges része, a présmatrica-állomány már megsemmisült. Tájékoztatom miniszter urat, hogy az Erdélyben fellelhető hangzó hungaricumok sem teljesek már, áldozatul estek az agóniájában legveszélyesebb Ceausescu-rendszernek a nyolcvanas évek közepén. A SZER archívumának sorsa is eldöntetlennek tűnik.
Kérjük tehát miniszter urat, hogy érezze át nyugtalanságunk indokoltságát további intézkedései során, amikre feltétlenül számítunk, idézve a CXL. törvény 100. §-ának (3) bekezdését: "Felhatalmazást kap a miniszter, hogy rendeletben szabályozza a kulturális javak védetté nyilvánításának részletes szabályait."
Köszönöm a türelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit