DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is engedje meg, hogy személyesen megköszönjem önnek azt az érdeklődést, amelyet családom iránt tanúsít. Megvallom őszintén, nagyon-nagyon szomorú lettem volna, ha ön például az Onedin-családról beszélt volna és nem a Torgyán-családról. Először is ezt nagyon szeretném önnek megköszönni. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.)
Ami most már a konkrét kérdését illeti, én úgy gondolom, hogy nem ártana, ha ön egyszer elolvasná a társasági törvényt, és összevetné azzal, amit mondott, mert akkor az ön számára is világossá válna, hogy milyen képtelenségeket beszélt ön, mert a társasági törvény hatálya alá tartozó feltételeknek kell megfelelnie a jelentkezőnek; mégpedig az igazgatótanács és a felügyelőbizottság vonatkozásában olyan megosztás szerint szokott történni a pozícióhoz juttatás, hogy az igazgatótanácsba általában a kormányerő, míg a felügyelőbizottságba az ellenzéki erő szokott kerülni. Én úgy gondolom, hogy ez világos lehetett volna önök előtt is, ha önök a törvényt betartották volna.
Ami most már a konkrét felvetését illeti, Hingyi Beatrix édesapja az Air Canada magyarországi igazgatója volt, édesanyja oktatta az egész Malévet, (Derültség az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.), ő maga pedig 12 éven keresztül a Galileo-rendszert tanította a Malévben, és minden lehetséges képesítést megszerzett. Én úgy gondolom, hogy azzal a képesítéssel, amivel az én menyem rendelkezett, rendelkezett John Major is, és ha önnek John Major képzettsége ellen valami kifogása van, akkor tessék azt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az angol parlamenthez küldeni, mint ahogy most az ide címzett kifogását én utasítom el.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit