DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Köztudott, hogy néhány éve a fizetési mérleg helyzetén sokat javít az idegenforgalomból származó aktívum. A következő évek várható gazdasági folyamatai is megkövetelik, hogy az idegenforgalom továbbra is járuljon hozzá a fizetési mérleg kedvezőbbé tételéhez. Ehhez azonban az infrastruktúra, a közlekedés fejlesztésére is szükség van. Ez megköveteli a minisztériumok közötti kooperáció fejlesztését. Magyarul, nemcsak a Közlekedési Minisztériumra kell a terheket rárakni, hanem a Vidékfejlesztési Minisztériumra és a többi funkcionális minisztériumra is.
Örülök annak, hogy a 4-es számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakaszának megépítése 1999-ben is kiemelt jelentőségű beruházásként szerepel, de az idegenforgalom szempontjából is jobb lenne 2002 helyett legalább 2000-re vagy 2001-re megépíteni ezt az elkerülő szakaszt, hiszen már számtalanszor bizonyítottam a Házban, hogy hány millió dollárt hoz az országnak a hajdúszoboszlói idegenforgalom. De más gyógyfürdők tényezőiről is beszélhetnék. Beszélhetnék a hazai turizmus fejlesztéséről is, idő hiányában azonban nem teszem.
Mindennek alapján megkérdezem államtitkár urat, van-e lehetőség az idegenforgalomhoz kapcsolódó infrastruktúra nagyobb ütemű fejlesztésére.
Köszönettel várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit