KOLTAI ILDIKÓ

Full text search

KOLTAI ILDIKÓ
KOLTAI ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A kormány többször kifejezte már elkötelezettségét a családok ügye iránt. Több fórumon is szó esett már e kérdés gazdasági és költségvetési vonzatáról. A szociális szakemberek, a szociális munkások helyzetéről eddig jóval kevesebbet hallhattunk.
Tudjuk, hogy szociális munkásokat már a '80-as évek végétől képeznek egyre több egyetemen és főiskolán. A bővülő képzések hatására egyre többen végeznek e szakma tudóiként. Ők képezik a szociális terület professzionális segítőmagját, akik nélkül a különféle támogatóprogramok, szolgáltatások kevésbé jelenthetnének az azokat igénybe vevők számára tényleges, realizálható segítséget. A szociális munkások a képzést követően azonban komoly dilemmákkal kell hogy szembenézzenek. Erre utal az úgynevezett pályaelhagyók egyre növekvő száma. A pályaelhagyás okai között egyre gyakrabban találkozunk az elhelyezkedés nehézségével és az alulfizetettség tényével. A szociális terület, az ügyfelek azonban igénylik szakértő részvételüket a segítő tevékenységekben. Ezért tehát a mindenkori kormányzatnak is érdeke, hogy a már képzett, felkészült szakemberek képesek legyenek megtalálni a helyüket ezen a szakterületen, ezáltal is biztosítva a szakszerű, hatékony gondoskodás feltételeit.
Tisztelt Miniszter Úr! A családok ügye a kormányzati felfogás egyik kiemelt és nagyon fontos eleme. Azok életlehetőségeinek, elhelyezkedési problémáinak kezelése, akik e munkát a gyakorlatban professzionális módon látják el, nélkülözhetetlen része egy valóban átgondolt, a családok helyzetének javítása iránt elkötelezett kormányzati, miniszteriális munkának és magatartásnak. Azok helyzete, akik a mindennapok során segítenek a családoknak vagy más csoportnak, nem lehet közömbös a társadalom, illetve annak irányítói számára.
Várom válaszát, miniszter úr. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit