KATONA KÁLMÁN

Full text search

KATONA KÁLMÁN
KATONA KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az elmúlt évek során a 81-es főút Fejér megyei szakaszát szegélyező nyárfasor, elsősorban a régi telepítés miatt sajnos rendkívül balesetveszélyessé vált, amint azt a képviselő úr is említette. Szélviharban, illetve a téli fagyok idején az út feletti ágak gyakorta leszakadtak, s ez már több esetben is balesetet okozott. A helyben lakók és az utazók számára egyaránt szép látványt nyújtó fasor egészének kivágását azonban nem tervezzük.
A közút kezelője az elmúlt évben az egész megye állami kezelésű útjaira kiterjedő részletes növényzetgazdálkodási és telepítési tervet készített. Ennek keretében egyenként megvizsgálták a 81-es főút menti nyárfasort. A szakértők állapították meg, hogy mely fákat kell eltávolítani, és melyek azok, amelyek kezeléssel még megmenthetők. A közútkezelő gondosságát igazolják a fákon látható jelek, amelyeket ön is láthat, ha arra jár, amely a fakivágási tervet, a fák kivágási sorrendjét jelzi. Idén ősszel azt a körülbelül 200 fát kell kivágni, amelyen egyetlen fehér vonal látható, tavasszal pedig azokat, amelyeket két, illetve három vonallal jelöltek meg. Természetesnek tartjuk, hogy ezeknek a fáknak a helyére újakat kell telepíteni, olyan fajtákat, amelyek hosszú életűek és a tájba illeszkednek. Ez a munka a 81-es főút móri szakaszán már el is kezdődött.
Úgy gondolom, ebben a konkrét esetben a közút kezelője szakszerűen és gondosan járt el. Tárcánk nevében azt ígérhetem, hogy az elkövetkezendő időben a természeti környezet védelmére még az eddiginél is fokozottabb figyelmet fogunk fordítani.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit