KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Most, amikor folyamatban van a Postabank konszolidációja, különösen fontos visszatekinteni a korábbi évek konszolidációira. Az elmúlt hetekben a sajtó nagy terjedelemben foglalkozott egy 40 millió forintos áfacsalással, amelynek kapcsán bepillantást nyerhettünk egy hitelkonszolidálás különös történetébe.
A Simicska Lajos úr jól ismert üzlettársai által jegyzett Terra Negra Bt. 45 millió forintos hitelhez jutott még 1992-ben. Azért, hogy biztosabb lehessen a Magyar Hitelbank Rt. a visszafizetésben, Simicska úr akkori egyik cége, a Quality Invest Rt. készfizető kezességet vállalt. Persze a hitelt sem az adós, sem a kezes nem fizette vissza. Hosszú idő után, 1995-ben a bank külső szervezetbe helyezte ki a követelését, és milyen véletlen, Simicska Lajos úr egy másik cége, a Mahir Rt. a szóban forgó követelést annak töredékéért megvásárolta az állam 100 százalékos tulajdonában levő Workout cégétől.
Ebben a folyamatban végül is nem vesztett a Hitelbank, jól jártak azok a cégek, amelyek Simicska úr és üzlettársai érdekkörébe tartoztak - és rosszul járt a költségvetés.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem tart-e kivetnivalót a Simicska-féle konszolidációs eljárásban? Kérem megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit