ENDRE SÁNDOR

Full text search

ENDRE SÁNDOR
ENDRE SÁNDOR (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A "Pedagógusbérek?" című kérdésemnek két aktualitása van: egyrészt az, hogy a költségvetési vitában az egyik leggyakrabban előkerülő téma a pedagógusbérek kérdése volt, másrészt pedig az önkormányzatok az elkövetkezendő napokban fogalmazzák meg a következő éves költségvetési koncepciójukat. Választókerületemben én magam láttam olyan önkormányzati koncepciótervezetet, ahol az a mondat szerepelt, hogy a pedagógusbérekre nincs meg az önkormányzat fedezete; egyébként választókerületemben az iskolaigazgatók is gyakran fordulnak hozzám a pedagógusbérekkel kapcsolatos kérdéseikkel. Hangsúlyozzák, hogy nem bizalmatlanok az új kormányzattal szemben, de a korábbi tapasztalatok arra intenek, hogy bizonyos óvatossággal nézzenek a következő év elé - ahogy fogalmaznak: nyugtával dicsérd a napot!
Az elmúlt évek költségvetései során azt tapasztalták, hogy más az, amit ígérnek, és megint más, amit végül adnak a bérekre. Így lett a 14 százalékos beígért bérnövekedésből valójában 8,9 százalék, utóbb azzal indokolva a bérekre biztosított kevesebb növekményt, hogy a tárca által adott növekmény nemcsak a bérek fedezetére szolgál - mindez a mainál jóval nagyobb infláció mellett.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem az, hogy biztosítja-e a minisztérium által adott növekmény a pedagógusok tervezett és beígért bérnövelését. Mennyivel lesz ténylegesen több a pedagógusok keresete?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit