DR. VÁRHELYI ANDRÁS

Full text search

DR. VÁRHELYI ANDRÁS
DR. VÁRHELYI ANDRÁS (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Amelyik társadalomból a televízió csinál civilizációt, az úgy néz majd ki, mint a Pensacola vagy a Herkules! Elképesztő, ami ma a magyar televíziózásban történik! Felháborító, gyomorforgató és elképesztő!
Van egy törvényünk, a '96. évi I. törvény - fabatkát sem ér! Aczéli szerzett jogokon ezt a törvényt kinevetik, kikerülik azok, akikre kötelező volna: mozdíthatatlanságukban bízó agyagfigurák, televíziós basák, úgynevezett nagy öregek. Az adófizető a pénzéért reklámzuhatag közé préselt lecsót, amerikai szappanoperákat, idegeket borzoló horrort, húscafatok véres párharcából álló akciófilmeket és közönséges, utcai kukkoldába sem való pornót nézhet, ha bekapcsolja a televízióját! És nézheti a hírhamisításokat, a cinikus, magyarellenes, országellenes hírműsorokat, híradókat és összefoglalókat!
Lehetne nevetséges is, olcsó és szánalmas is az, ahogyan egyik-másik kereskedelminek mondott tévé híradójában bájolognak egymással a beszédhibás műsorvezetők! De nem tudok nevetni! Lehetne szánalomra méltó az a gyűlölet, az az országutálat, ami kiérthető a hírek szerkesztői sorjázásából, de nem tudok szánakozni!
Elég volt abból a cinikus, havi nettó háromszázezret zsebre vágó válaszból, hogy "Nem kötelező nézni minket! Ön dönt! Kapcsolja ki!" És vajon fizetni kötelező nekünk ezt a lélekromboló, ember- és gyermeknyomorító szemétözönt, a reklámhadjáratokat? Ezt mind-mind a millió kisnyugdíjas, a több millió szegény ember fizesse meg azoknak, akik - bocsánat a szóért - kiröhögik őket? Az elmúlt három évben részletesen felsoroltam az MTV Rt. 1-es és 2-es azon szerződéseit, belső és külső produkciós irodáit, ahol elfolynak a közpénzek, ahol milliárdokat visznek el a nézhetetlen mocsokért, amit kénytelenek nézni azok, akiknek csak a tévénézésre telik.
Tisztelt Ház! Akar-e a magyar nép még egy Postabank-szintű, második botrányt? Engedi-e a magyar kormány a postabanki szisztéma alapján a pénzt gúnyolódva, nemzetparodizálva pocsékoló médiát közpénzből tovább finanszírozni? Ha nem, akkor sebesen mozduljon meg a közpénzeket ellenőrző gépezet, lássuk a televízió külső és belső produkciós pénzeit '99-re; lássuk a reklámbevételek hova csorgását; lássuk az eladott, bérbe adott ingatlanok értékét és sorsát; lássuk a belső létszámot, a külső foglalkoztatást, a műszaki személyzet és a beszédhibások fizetése közötti különbséget és erre a magyarázatot; a Kunigunda-terveket és -álmokat és a Szabadság tér valóságát!
Tisztelt Ház! Dsida Jenővel szólok: "Itt nincsen alku, nincsen semmi 'de'." Nem a médiatörvény a tisztességes televíziózás fő akadálya, hanem néhány haszonelvű, mosdatlan lelkületű filmkupec, aki a közbutításból, a televíziós horrorból, pornóból kíván milliókat lopni! Ezt a romboló folyamatot nem meri vagy nem akarja sem a televízió jelenlegi vezetője, sem más megállítani? Nem Magyarország polgárai a hibásak abban, hogy ezek a beszédhibás, globális üzletemberek még mindig a helyükön vannak! Végre kell hajtani, amit a magyar választó választott '98 májusában! Tessék rendet tenni!
Nem nézhetjük tétlenül tovább, hogy gyermekeink lelkivilágával üzleteljenek a konzumkoszt-kínáló közszolgálati vigécek! Ulpianus mondja: "Akinek joga van a többhöz, joga van a kevesebbhez is." Ne akarja senki - főként advent idején - televízió-takarításban a kevesebbet!
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit