ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Frakcióvezető-helyettes úr a Ház gyakorlatára hivatkozott. Én örültem volna, ha a Házszabály rendelkezésére tud hivatkozni. A Házszabály rendelkezései szerint, amit az előbb elmondtam a bekiabálásokkal kapcsolatban, a sürgősség tekintetében igaz ez a szabály, a részletes vitára bocsátásnál az én legjobb tudomásom szerint nincs ilyen. De ha a frakcióvezető-helyettes úr a pontos házszabályi rendelkezést beidézi, akkor gyorsan el tudjuk dönteni ezt a vitát. Annak nincs akadálya természetesen, hogy ezzel a kérdéssel az ügyrendi bizottság foglalkozzon.
Addig is, hogy ezt a vitát elkerüljük - mert azt gondolom, ez valóban érdemi ügyrendi kérdés -, én azt javaslom, hogy ezt a határozathozatalt ismételjük meg a holnapi nap folyamán. Addig pedig azt kérném, hogy a frakcióvezető-helyettes úr jelölje meg azt a házszabályi passzust, amelyre most a kifogását alapozta (Dr. Hack Péter: Igen!), illetőleg az ügyrendi bizottságot pedig arra kérem, hogy a mai nap folyamán vizsgálja meg ezt a kérdést, amely felmerült az Országgyűlésben, hogy az alkotmány módosításának részletes vitára bocsátása kétharmados döntést igényel-e. Amennyiben erre vonatkozóan megnyugtató válasz születik, a holnapi nap folyamán - miután amúgy is egész nap határozathozatal történik -, nyilván lesz lehetőség arra, hogy erre a kérdésre visszatérjünk, és azt gondolom, akkor ezt a vitát megnyugtatóan rendezhetjük, miután most láthatóan a pontos házszabályi passzus idézésével senki sem tudott szolgálni.
Tisztelt Országgyűlés! Azt javaslom, hogy folytassuk a különböző javaslatok részletes vitára bocsátását. Indítványozom a honvédelmet érintő egyes törvények módosításáról szóló T/417. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérdezem, mielőtt felteszem szavazásra, hogy Hack Péter javaslata erre a törvényjavaslatra is igaz-e? (Dr. Hack Péter: Igen!) Hiszen a honvédelmi törvény kétharmados törvény. Akkor arrébb lépünk eggyel. (Dr. Lamperth Mónika: Ma lesz a részletes vita!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit