LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nem a szakmai részéhez kívánok most hozzászólni, mert hiszen azt már milliószor elmondtuk egymásnak, az ellenzék és a kormánypárt.
Szabó képviselőtársam utolsó hozzászólásáról, annak is utolsó bővített mondatáról szeretnék néhány szót mondani. Ő úgy fejezte be, hogy katasztrófaelhárítás esetén a Köztársaság térre fog a honvédség felvonulni, hogy elhárítsa a katasztrófát a tisztelt MSZP pártházánál. Ez egy nagyon rossz szöveg a NATO-csatlakozás előtt! Tudniillik azért harcolunk - és mindnyájan azért harcolunk, az ellenzék is azért harcol, felelős politikusok -, hogy ez a hadsereg ne párthadsereg legyen, hanem nemzeti hadsereg legyen, amelynek egyetlen feladata van: akár támadás, akár bármely katasztrófa esetén az egész magyar társadalmat védje.
A társadalom és a hadsereg kapcsolatát javítani kell, és a társadalommal el kell ismertetni, hogy a magyar katona azért van és azért vesz részt kiképzésen, hogy segítse meg a társadalmat egy veszélyhelyzet esetében, a társadalomra nagyon rossz hatással van, ha ilyen megjegyzéseket hallunk. Egyszer s mindenkorra a régi beidegződött, régi, kommunista Vörös Hadsereg-elméletet meg kell szüntetni ebben az országban, mert itt nemzeti hadsereget építünk! S az ilyen jellegű hozzászólásokat kikérem a hadsereg nevében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit