BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Simicskó István Képviselő Úr! Úgy látszik, nem voltam elég világos, és ön félreértett engem, hiszen én hangsúlyoztam, hogy azokat az előterjesztéseket, amelyek a NATO-csatlakozáshoz szorosan kapcsolódnak, eszünk ágában sincs nem támogatni.
Azt is hangsúlyoztam azonban - és ha tévednék, akkor kérem, cáfoljon meg tételesen -, hogy az alkotmánymódosítás az Országgyűlés és a kormány hatáskörének módosításáról szól, hogy mire van joga a kormánynak, és mire van joga csak az Országgyűlésnek. Az alkotmánymódosítás erről szól, és mint hangsúlyoztam, 1990 óta az első lényeges változást jelenti az Országgyűlés és kormány hatáskörének megosztása között. És ez az, ami összefügg a kormányoldal és az ellenzék közötti bizalommal. Mert az ellenzéknek csak az Országgyűlésben van módja részt venni a döntésekben, azon kívül nincs; az Országgyűlésben is csak a kétharmados döntésekben. Erről van szó, és ez bizony összefügg azzal a kérdéssel, hogy bízhat-e az ellenzék a kormányoldalban. Azt bizonyították be, és nemcsak tegnap este, hanem július óta egyfolytában - és a tegnap este, meg ez a miniszterelnöki kijelentés csak egy utolsó csepp volt a pohárban, azt bizonyították be -, hogy nem bízhat.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)
(11.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit