BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Kelemen András Képviselő Úr! Talán emlékszik még arra, hogy jóval a taxisblokádot megelőzően az MDF-SZDSZ-megállapodás médiára vonatkozó részének a kormányoldal általi felborítása miatt már megbomlott az a bizonyos bizalom, és ez hónapokkal megelőzte a taxisblokádot, amely blokád egyébként nem - bármelyik - párt szervezésében történt; ezt sokszor szoktuk vitatni, de ez így van. Mi azonban soha nem tekintettük, és akkor különösen nem tekintettük egymást ellenérdekű feleknek, talán erre is emlékszik. Amikor az az Országgyűlés létrejött, összeült, akkor azonos érdekű feleknek tekintettük egymást, akiknek különböző szerep jutott ebben az első demokratikus Országgyűlésben, és ennek megfelelően jártunk is el.
Az akkori kormányprogram bőven tartalmazott kétharmados törvényeket, és joggal tartalmazott - mármint az MDF-kormány akkori programja -, mert abból indult ki, hogy ezekben majd az Országgyűlés meg tud egyezni. És az MSZP-SZDSZ-kormány négy évvel ezelőtti programja is tartalmazott elképzeléseket kétharmados ügyekben, az új alkotmány elképzelését, és nem azért, mert 72 százalékos többségünk volt, hanem azért, mert abból indultuk ki, hogy ezekről is tárgyalni fogunk, és meg fogunk tudni egyezni, és az alkotmánymódosítás ügyében több mint két éven keresztül folyt ez a munka.
Az a tény, hogy a jelenlegi, Fidesz vezette kormány programja egyáltalán nem tartalmazott ilyen kétharmados elemeket - és el is mondták, hogy azért nem tartalmaz ilyen kétharmados elemeket, mert nem is gondolják, hogy ebben meg lehet egyezni az ellenzékkel -, ez arról tanúskodott, hogy az a szemlélet, amely szerint ellenzék nélkül is működik a tisztelt Ház, ez az első perctől kezdve megvolt a Fidesz, illetve a kormány vezetésében, és ennek a tapasztalata a tegnapi és a mai nap is.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit