BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én a ma tárgyalt kérdés érdeméhez majd az előre bejelentett felszólalók után szeretnék hozzászólni. Kétpercesre eddig nem jelentkeztem, de Horváth Balázs képviselő úrnak egy megjegyzése mégis kétpercesre késztetett. Horváth Balázs képviselő úr ugyanis megindokolta itt, hogy ő miért nem szavazta meg annak a bizottságnak a személyi összetételét (Dr. Kelemen András: Megszavazta!), amelynek az elnöke Eörsi Mátyás, és arra hivatkozott, hogy feljelentés van Eörsi Mátyás képviselő úr ellen.
Azért tartom fontosnak, hogy erre itt visszatérjek, mert Szájer József frakcióvezető úr tegnap este a televízióban is azt a valótlanságot állította - hogy finoman fogalmazzak -, hogy csak a tegnapi ülés reggelén értesültek önök arról, hogy kit javasol a két ellenzéki párt a bizottságokba, ezért csak a szavazásnál tudták érvényesíteni az ellenvetéseiket. Szájer József természetesen lódított, hiszen önök legkésőbb a hétfői házbizottsági ülésen, vagyis tegnapelőtt már pontos információt kaptak, de előzetesen már a múlt csütörtöki házbizottsági ülésen arról, hogy a szocialisták és a szabaddemokraták kit javasolnak a két bizottságba. Ez a házbizottság jegyzőkönyvében ellenőrizhető, tehát pontosan tudták két nappal előtte, hogy kire vonatkoznak a mi személyi javaslataink, a házbizottság ülésén ezt tudomásul vették, és ezek után még a saját képviselőiket is meglepve instruálták őket néhány perccel a szavazás előtt arról, hogyan is kell szavazniuk.
Valójában ugyanis önöknek nem a személyek ellen van kifogásuk, hanem a bizottságok létrejötte ellen, mint erről már több alkalommal beszéltünk. De ott névleg megszavazták a bizottságokat, és utána a személyi összetételükkel akarják megakadályozni ezeknek a bizottságoknak a létrejöttét.
A dolog érdemére majd később kívánok visszatérni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit