HARRACH PÉTER

Full text search

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER szociális és családügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Asszony! Természetesen az idő nem elég arra, hogy felsoroljam mindazt, amit a minisztérium máris tett a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség megteremtése érdekében.
Megjegyzem, hogy ezt a kérdés, legalábbis ami a címét illeti, én nem tettem volna fel a Magyar Köztársaság miniszterelnökének. De ha már ön megtette, engedje meg, hogy ezen a szinten maradva egy mondattal válaszoljak: úgy tudom, a miniszterelnök úr kiegyensúlyozott házasságban él, és természetesen az ilyen érdeklődésre azt tudom mondani, hogy nincs esélyük! (Vancsik Zoltán: Szemtelen megjegyzés volt! - Csige József: Mondta, hogy nem arra vonatkozik! - Derültség a Fidesz padsoraiból.) Amilyen a kérdés, olyan a válasz, uraim!
Hadd folytassam: a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség képviseletére valóban új szervezeti egységet hoztunk létre. Ez a szervezeti egység azt szolgálja, hogy jobban működjön ez a minisztériumi szerv; működését a társadalmi kapcsolatok főosztálya biztosítja, amely ugyanolyan számban alkalmaz munkatársakat, s a feladat is ugyanaz. Vagyis az európai csatlakozás követelményét, az egyenlő esélyek megteremtését próbáljuk megvalósítani - ugyanazt, mint eddig, csak kicsit jobban.
Mondhatnék erre részleteket és konkrétumokat is: csatlakoztunk a nemek közötti egyenlő esélyek biztosítására hivatott európai uniós közösségi programhoz; befizettük a részvételünket megalapozó hozzájárulást; két konkrét programjavaslatot nyújtottunk be november végén, az egyik: a munkaügyi bíróságokon, munkabiztonsági felügyelőségeken dolgozó szakemberek továbbképzését lehetővé tevő program, amelynek a célja, hogy a nők és a férfiak mint munkavállalók helyzetével, problémáival foglalkozó szakemberek a mindennapi élet részletei között érzékenyen figyeljenek fel a nőket sújtó hátrányokra. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Szeretném folytatni, sokat tudnék mondani, de sajnos az idő rövid erre. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit