DR. GYÖRGYI KÁLMÁN

Full text search

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN
DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfőbb ügyész: Elnök Asszony! Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Három kérdést kaptam, sorba haladok a válaszadással.
Az elsőre: Simicska Lajos úr és Kövér Szilárd úr 1995. november 15-én tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztályánál ismeretlen tettes ellen. A rendőrség a csalás bűntette miatt két gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 1996. október 29. napján megszüntette, mert a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak követték el, s az eljárás folytatásától sem várható eredmény.
Megjegyzem, hogy az ügy egyik további gyanúsítottjával szemben az I. és XII. kerületi ügyészség szüntette meg a közokirat-hamisítás bűntette miatt folytatott nyomozást, ugyancsak bizonyítékok hiányában.
A második kérdésre: a büntetőeljárás feljelentésre, bejelentésre vagy pedig a nyomozó hatóság észlelése alapján indulhat meg. Az észlelés forrása esetenként a sajtó. A bűnügyi tárgyú közleményeket folyamatosan figyelemmel kísérjük, így például ebben az évben augusztusi sajtóközlemények nyomán került sor nyomozás elrendelésére, amelyet a BRFK gazdaságvédelmi osztálya folytat.
A harmadik kérdésre: a képviselő úr kérdése nyomán most ellenőriztettem az információt, s nem az APEH elnöke, hanem az APEH dél-budapesti igazgatója tett csalás bűntette és okirat-hamisítási cselekmények miatt a BRFK-nál - idén november 18-án - feljelentést. Ebben egy révfülöpi ingatlannal kapcsolatos 39 millió 50 ezer forintos áfa-visszaigénylésről van szó.
A nyomozó hatóság tegnap, december 14-én az érintett kft. ügyvezetőit gyanúsítottként hallgatta ki az ügyben; a nyomozás folyik.
Kérem válaszom elfogadását! (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit