KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): ...bár alapvetően a legnagyobb gondot megítélésem szerint a 3. pont jelenti, ami teljesen új helyzetet teremt, és megítélésem szerint ezt alaposan meg kellene a Háznak, legalábbis a bizottságoknak vitatni. De ha az elnök úr majd később fog szót adni az ajánlás 3. pontjához, akkor most maradok az 5. pontnál, és akkor így rövidebb lesz a felszólalásom, mert igazából a lényegi hozzászólásomat a 3. ponthoz szerettem volna megtenni.
Itt az előterjesztő azt javasolja, hogy egészüljön ki a 18. § tulajdonképpen néhány szóval, nevezetesen, hogy az egészségügyi szolgáltatások finanszírozása a finanszírozási szerződések figyelembevételével történjen. Ez, tisztelt képviselőtársak, egy fából vaskarika! Ugyanis a törvények alapján kell finanszírozási szerződéseket kötni, és ugyanezen finanszírozási szerződések alapján nem lehet a szolgáltatások finanszírozását befolyásolni.
Megítélésem szerint tehát az eredeti törvényjavaslat a helytálló, és az előterjesztő újabb módosítási szándéka egyszerűen egy lehetetlen helyzetet teremt, hiszen a hatályos törvények szerint szerződéseket kell kötni, és ez nem lehet bázisa az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásának. Úgyhogy tisztelettel kérem, hogy az előterjesztő vonja vissza ezen módosító javaslatát, mert egy olyan lehetetlen helyzetet fog teremteni a biztosítónak, a finanszírozónak, hogy nem tud eleget tenni a törvényalkotó szándékának.
Az ajánlás 7. pontjához is szeretnék hozzáfűzni néhány megjegyzést. Az az igazság, hogy itt hosszasan spekuláltunk azon, mit is akar az előterjesztő az ajánlás 7. pontjával nem derül ki számunkra, hogy ez milyen természetű módosító indítvány. El akar hagyni valamilyen törvényi szakaszt, hozzá akar írni, vagy egyáltalán mi a szándéka?
Én tehát úgy gondolom, hogy ebben a vitában az előterjesztőnek mindenképpen meg kell szólalnia, mielőtt még lezárja elnök úr ezt a vitaszakaszt, hiszen a végén már nem lehet hozzászólni, és az előterjesztő véleménye nélkül pedig egyszerűen lehetetlen érdemben vitatkozni az ajánlás 7. pontjáról. Tisztelettel kérem az előterjesztő képviselőjét - vagy a pénzügyminiszter urat, vagy az egészségügyi miniszter urat -, hogy szóljon hozzá, és magyarázza el nekünk az ajánlás 7. pontjában foglalt módosító indítvány tartalmát.
Majd a 3. pontról később kívánok szólni, elnök úr. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit