ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tájékoztatásként mondom, nemcsak a képviselő asszonynak, de a Háznak is, hogy az előbb az alkotmányügyi bizottság elnöke éppen azt kérte, hogy a következő pont, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazását halasszuk délutánra, mert ebédszünet alatt koherenciazavar miatt az alkotmányügyi bizottság ülésezni fog. Tehát az ön javaslatát azért nem tudom most feltenni szavazásra, mert éppen az előbb, tíz perce történt egy igénybejelentés, hogy a zárószavazást halasszuk el és késő délután kerüljön rá sor. Szeretném az előttünk lévő törvényjavaslatot lezárni.
Itt az előterjesztő, itt az alkotmányügyi bizottság, nekik természetesen joguk van nyilatkozni. Én se az előterjesztő, se az alkotmányügyi bizottság elnöke nem vagyok, felém olyan szívesen továbbítják a dolgokat, mintha én lennék az előterjesztő vagy az alkotmányügyi bizottság elnöke. (Derültség.)
(Dr. Balsai István jelzésére reagálva:) Balsai István képviselő úr elállt az ügyrendi vitával kapcsolatos észrevételétől.
Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a 3. és a 8. pontokhoz, a vita második szakaszához. (Senki sem jelentkezik.) Nem. Mivel több felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.
Megnyitom az utolsó vitaszakaszt, az ajánlás 4., 6., 7., 10., 11. és 13. pontjaiban foglaltak alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában.
Tessék, dr. Járai Zsigmond pénzügyminiszter úr. Mindig elsőbbséget élvez az előterjesztő, öné a szó, miniszter úr. (Derültség.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit