ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Természetesen a frakcióvezető-helyettes úr is jól ismeri a Házszabályt, én akkor idézném a 107. § (2) bekezdését, amelyet ön szó szerint nem idézett. Azt mondja ki a Házszabályunk 107. § (2) bekezdése: "A zárószavazás előtti módosító javaslatot az elnök az alkotmányügyi bizottságnak adja ki." - mint ahogy meg is történt. "A költségvetést módosító törvényjavaslathoz benyújtott, zárószavazást megelőző módosító javaslatot az elnök a költségvetési bizottságnak is kiadja." A (3) bekezdésben viszont világosan benne van, hogy ez nem a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak költségvetésére, hanem ennek az értelmezése szerint csak a központi költségvetésre vonatkozik. (Moraj az MSZP soraiból.)
Még egyszer elmondom, tisztelt képviselő úr: helyt adtunk annak, hogy a házbizottságot összehívjuk egy órára - és itt be is jelentem a házbizottsági tagoknak, hogy a házbizottság egy órakor, az ebédszünet alatt ülésezik -, nem tartom indokoltnak, hogy gyakorlatilag amikor a mai nap még annyi határozathozatal van, akkor most ügyrendi vitákkal és házszabály-értelmezésekkel elvegyük az időt az érdemi munkától.
Keller László képviselő úrnak adom meg a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit