ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A miniszter úr írásban kíván válaszolni az elhangzott interpellációra. Ehhez azonban az Országgyűlés jóváhagyása szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az elhangzott interpellációra harminc napon belül a pénzügyminiszter úr írásban válaszoljon. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 178 igen szavazattal, 20 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett elfogadta, hogy a miniszter úr írásban válaszoljon.
Utalván szavaira, miszerint, ahogy a kormány dönt, a tájékoztatást megadja, erre annál is inkább szükség lesz, mert az Országgyűlés nem biztos, hogy a 30. napon ülésezni fog, kérem tehát a miniszter urat, hogy a lehető legrövidebb időn belül adja meg a választ.
(15.40)
Tisztelt Országgyűlés! Egy kis frissítésként szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést a következőkről. Amint talán képviselőtársaim tudják, reggel rendkívüli házbizottságon a frakciók egyhangúlag egyetértettek azzal, hogy az Országgyűlés ma a határozathozatalok időszakában, annak elején, Házszabálytól való eltéréssel megtárgyalja az Irakra vonatkozó ENSZ-határozatok érvényesítését célzó nemzetközi fellépésben történő magyar közreműködésről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Ami miatt ezt szóba hozom, tisztelt Országgyűlés, az az, hogy figyelemmel az Országgyűlés 1990 decemberi döntésére, amit az Öböl-háború kapcsán való magyar részvételről hozott és az alkotmány idevonatkozó paragrafusaira, a döntéshez az összes képviselő kétharmada, azaz 255 képviselőtársunk igen szavazata szükséges. Felkérem a frakcióvezetőket, hogy az ügy jelentőségére tekintettel gondoskodjanak arról - egyetértés van a frakciók között az ügyben -, hogy kellő számú képviselőtársunk a döntéshozatalban részt tudjon venni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit