DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! A szentendrei földprivatizációs ügyek sorsa és helyzete az 1997. évi májusi interpellációm óta mit sem változott. A város és környékének polgárai immár sokadszor adnak hangot felháborodásuknak, és nem ok nélkül teszik fel a kérdést, hogy kiknek, mely személyeknek áll érdekében a földhivatali törvénysértések takargatása, a végleges rendezés elodázása. A földtulajdonosok jogosan követelik, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a megyei ügyészség számolja fel a visszásságokat. Mint ismertté vált, az Országos Kárpótlási Hivatal közel három éve nem hozott határozatot a jogos követelések rendezésére, így a jogrend által adott fellebbezés lehetősége sincs biztosítva azoknak a földtulajdonosoknak, akiknek a földterületét megcsonkították, nem tudnak fellépni a jogtalanul földtulajdonhoz jutottakkal szemben, nem tudják a saját tulajdonukat megvédeni.
A megyei kárpótlási hivatal 1998. január 22-ei értesítése alapján 3 aranykorona értéken kívánja megváltani a megcsonkított földterületeket. Ezzel mintegy takargatni kívánják a földhivatal hibáit? Ismételten és továbbra is semmibe veszik a törvényeket, a tulajdoni lapra való átvezetésnél eltüntetnek 1287 négyzetméternyi földterületet, gazdája, felelőse az egész folyamatnak nincs.
Kérdezem tehát államtitkár úrtól, mi akadályozza, netán kiknek az érdeke kívánja meg, hogy a három éve húzódó szentendrei földbotrány tisztességesen rendezésre kerüljön. Higgadt, inkább szakmaiságával megalapozott válaszát várom államtitkár úrnak. Köszönöm. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit