GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nagyon meglepődtem a miniszter úrnak a válaszán, hisz egyértelműen a médiák - és például a rádióműsor - bebizonyították, hogy amikor a nemzetbiztonsági szakszolgálat követte azokat a gépkocsikat, amelyek hozták a bankjegy-előállításra alkalmas papírokat, gyakorlatilag utána felelőtlen módon eltűntek úgy a rendőrség, mint a nemzetbiztonsági szakszolgálat szeme elől a bankjegy gyártására alkalmas papírkötegek; és most, két év után szerez róla tudomást a közvélemény - és a parlamenti pártok képviselői is -, amikor Soltvadkerten lefoglalják egy üzemben ezeknek a papíroknak egy részét vagy magukat a papírokat. (Demeter Ervin Nikolits Istvánnal egyeztet.) Tehát teljesen jogos, hogy amikor Tocsik-ügyek vannak az egyik oldalon, a másik oldalon egy hatalmas szegénység, és filléreken vitatkoznak az érdekképviseleti szervezetek a tisztelt kormánnyal, akkor az egész magyar pénzügyi rendszert, a magyar társadalmat veszélyeztető ilyen ügyek előkerülhetnek a magyar társadalomban.
Önök egymásra mutogatnak a belügyminiszter úrral és a nemzetbiztonsági szakszolgálattal, és ezért a kormány felelőssége egyértelmű. Többször rámutatott a Független Kisgazdapárt is, hogy ezt csak egy önálló parlamenti vizsgálóbizottságban lehetne megoldani. Sajnos, a parlamenti vizsgálóbizottságok működése is - lásd az előbb említett Tocsik-ügyek, az olajgate-ügyek stb. - úgy elhúzódott, hogy valóban önök szinte ki fogják húzni a legközelebbi parlamenti választásokig, de én ígérem, a legközelebbi parlament mindenképpen be fogja fejezni ezeket a parlamenti vizsgálóbizottsági munkákat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
(9.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit