AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A válasz tulajdonképpen azon múlik, hogy ki is a versenybíró. Ha a versenybíró nyugdíjas, és megbízási szerződéssel foglalkoztatják, az ön példájában a megbízónak a 700 forint megbízási díj után 273 forint tb-járulékot, 60 forint egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie. A nyugdíjas versenybírónak nem kell egyéni járulékot fizetnie.
Ha a versenybíró egyetemista, és megbízási szerződéssel foglalkoztatják, a megbízónak 700 forint megbízási díj után 273 forint tb-járulékot és 60 forint egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie. Ugyanakkor az egyetemista versenybíró köteles megfizetni a 10 százalékos mértékű egyéni járulékot is, ez 70 forint.
Ha a versenybírónak van heti 36 órás állása, és megbízási szerződéssel foglalkoztatják, a megbízónak 700 forint megbízási díj után 273 forint tb-járulékot kell fizetnie. Egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettség nem terheli, mivel azt a 36 órás foglalkoztató fizeti meg. A versenybírót csak a 6 százalékos - 42 forint - nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettség terheli mindaddig, amíg a bizonyos határt el nem éri.
(16.20)
A 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetnie. Ha a versenybírónak nincs állása és megbízási szerződéssel foglalkoztatják, a megbízónak 700 forint megbízási díj után 273 forint tb-járulékot kell fizetnie. Ha a versenybíró munkanélküli, fizetnie kell a megbízási díja után a 10 százalékos mértékű egyéni járulékot. Ugyanakkor a megbízónak nem kell fizetnie a napi 60 forint egészségügyi hozzájárulást, mivel azt a lakóhely szerinti települési önkormányzat fizeti meg. Azt gondolom, ebből a példából is világos, hogy ugyan vannak járulékterhek, de azért ezek a járulékterhek nem akkorák, mint amit az ön kérdése eredetileg feltételezett. Az kétségkívül igaz, hogy a bruttó és a nettó bérek között elég jelentős különbség van ebben az esetben, de ez általánosan jellemző a magyar foglalkoztatási viszonyokra, ezen próbálunk meg segíteni több intézkedés összegzéseképpen. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit