LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt a második világháború szörnyűségeivel, valamint a fasizmussal és a kommunizmussal kapcsolatos áldozatok és szenvedő emberek kártérítését, a rengeteg szenvedés valamennyire való jóvátételének mindig melléáll és megszavazza, részben humanitárius okokból, részben pedig ezek az emberek idősek, nehezen élnek és az utolsó pillanatban éri őket az a kis kárpótlás, amit megérdemelnének.
Mint ismeretes, a Független Kisgazdapárt nemcsak kárpótlást, hanem kártérítést szeretett volna juttatni mindenkinek, akit részben a fasizmus, részben pedig a sztálinizmus idején megfosztottak a tulajdonától, ami sajnálatos módon egy gyenge kárpótlásba torkollott, úgy fejeződött be. Éppen ezért mi ezt megszavazzuk. Mendemondák voltak a viták folyamán, amikor biankó alapon kellett volna megszavazni egy törvényt, azt mi nem értettük, nem tudtuk, rendkívül sok szám szerepelt, hatalmas összegek, készpénzek, egyebek. Most azonban ez, amikor konkretizálódott, hogy ez 4 milliárdról szóló kárpótlási jeggyel, tehát hasonlít a többi eddigi kárpótoltakhoz, akkor természetesen a frakció álláspontja egységesen az igen szavazat volt.
Befejezésül egyetlenegy kérésem volna az itt jelen lévő tisztelt képviselőkhöz, hogy még vannak sérült emberek, vannak idős emberek, akik nem ebben a törvényben kapnak bizonyos kárpótlást éveik utolsó időszakára. Gondolok a magyar holocaust, a Don-kanyar áldozataira, gondolok a hadirokkantakra, gondolok a hadiárvákra, gondolok a hadiözvegyekre, valamint gondolok azokra a magyar kulákokra és egyéb politikai okokból nem fegyveres katonai szolgálatra, hanem munkaszolgálatra behívott és meggyalázott, megtiport emberekre. Kérem, ugyanúgy, ahogy most humánusan az idős emberek életét talán egy picit föl tudjuk javítani a hátralevő idejükben, kérem a tisztelt képviselőtársakat, függetlenül politikai állásuktól, támogassák azt, hogy ezek az emberek is hozzájuthassanak életük végén egy kárpótláshoz és egy kis elismeréshez. Ezért kérem erre a támogatást. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
(18.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit