DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Engem az elnök úr bejelentése nem befolyásol, mert nagyon rövid felszólalásra készültem, és azt már képtelen vagyok csökkenteni.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Csak arra kérném a kormány jelen lévő képviselőjét, hogy a 25., 66. és 91. pont alatti javaslataimra, amelyek szövegpontosításra irányulnak, a jogalkalmazást szeretnék javítani, egységessé tenni, szíveskedjen - miután helyenként igent mondott, helyenként nemet mondott - inkább végezetül az igen mellett állást foglalni és támogatni.
Ami megfontolásra érdemes véleményem szerint, az a 75. pont alatti javaslat. Nevezetesen ez arról szól, hogy az árverési hirdetményt hol kell közzétenni. Nemcsak én mondom, hogy nem helyes dolog a Cégközlönyben közzétenni az árverési hirdetményt, hanem igen sok, a szakmában elismert jogásszal, érintett személlyel beszélvén erről, ők is azt mondják, hogy a Cégközlöny nem kifejezetten jó a számukra. A Cégközlönyre elő kell fizetni, annak elég magas az előfizetési díja. Ha így akarunk a Cégközlönynek anyagi forrásokat biztosítani, nem biztos, hogy helyesen járunk el. Az árverési hirdetményt az állampolgárok is szeretnék olvasni, szeretnének tudni róla. Számukra a Cégközlöny szinte hozzáférhetetlen. Az eddigi gyakorlat is volt, hogy két országos napilapban jelenhetett meg az árverési hirdetmény. Úgy vélem, hogy ezt a gyakorlatot, illetve a jogszabálynak ezt az előírását meg lehetne tartani, és nem kellene a Cégközlönyt az árverési hirdetmények tekintetében privilegizált helyzetbe hozni. Vannak olyan közlemények, amelyeket hivatalosan a Cégközlönyben kell megjelentetni. De véleményem szerint az árverési hirdetmények nem ebbe a körbe tartoznak, sokkal szélesebb kör kell hogy tudomást szerezzen az árverések helyéről, idejéről, és ők nem a Cégközlönyt olvassák, hanem az országos napilapokat.
Ezért kérem a tisztelt államtitkár urat, hogy ezt még egyszer fontolja meg, és adott esetben támogassák a javaslatomat.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit