DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ

Full text search

DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ
DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megszívlelve elnök úr előbbi szavait, én is csak nagyon röviden reagálnék két gondolattal a korábban Bauer Tamás képviselő úr által elmondottakra, aki a felszólalásban azt a bizonyos 1 százalékot érintette, és annak a helyénvalóságát vitatta.
Nekem van több indítványom, ez egy koncepcionális kérdés valóban, amely erre vonatkozik. Én alapvetően elfogadtam, mert úgy gondoltam, hogy - talán idő hiányában - nem tehettem mást. Elfogadtam azt, hogy ez az 1 százalék létezzen, noha én is nagyon vitattam. Azonban az indítványaim egyelőre arra vonatkoznak most, hogy ne a bírósági gazdasági hivatalnál vezetett számlára fizessék be ezt az 1 százalékot a hitelezők, hanem az adósnál vezetett számlán, egy alszámlára fizessék be, és ott kezeljék annak rendje-módja szerint. Én ezt az indítványomat, ha a vita további részében - gondolok itt a bizottsági vitákra - jobb megoldás nem adódik, fenntartom, és azt a lehetőséget is, amit mondott Bauer képviselő úr, természetesen továbbra is fenntartom, mert én azt szeretném leszögezni, hogy megítélésem szerint a bírósági gazdasági hivatalokra kár lenne további ilyesféle adminisztratív terheket is róni. Ez megítélésem szerint mind létszámmal, mind dologi kiadásokkal is járna, nem tudom, hogy ezek adva vannak-e a bíróságoknál. Arról nem is beszélve, hogy iszonyatos adminisztrációt, nyilvántartást zúdítanának rájuk. Erről a dologról tehát ennyit, és azt hiszem, hogy majd a további bizottsági viták során ez még kellőképpen kiértékelésre kerül.
Még egy vonatkozásban szeretnék ehhez a szakaszhoz szólni. Sepsey képviselő úr említette a közzétételt a Cégközlönyben. Én magam is terjesztettem elő két indítványt a 71. és 74. pontok alatt. Látszólag nem olyan kardinális kérdés valóban - bár ahogy vesszük, nem tudom -, hogy Cégközlönyben vagy máshol teszik ezt közzé.
(20.50)
Megítélésem szerint választási lehetőséget kellene biztosítani, hogy a Cégközlönyben vagy két országos napilapban tegye közzé a hirdetményt árverésnél, illetve pályázatnál, mert a Cégközlöny egyrészt szerintem sem erre hivatott, másrészt nem is volna jó, mert ismerjük a Cégközlöny leterheltségét, a megjelenését és egyáltalán a tartalmát is. Általában bevett gyakorlat a gazdasági jog területén - a társasági jog is kitér külön erre - ez a bizonyos "két országos napilap" fogalomkör. Persze mindig lehet vitatkozni azon, hogy melyek ezek és hol lehet hozzájutni. De megítélésem szerint ez viszonylag bevett gyakorlati megoldás, és kár lenne részben plusz költségekkel terhelni, részben pedig fölösleges adminisztrációra kötelezni bárkit is a gazdálkodószervezetek közül egy cégközlönybeli közzététellel.
Megítélésem szerint tehát a vagylagos lehetőség jobb, és mindenképpen kérem az előterjesztőt, hogy fontolja meg ezen módosító indítványok elfogadását, mert azt hiszem - mint ahogy Sepsey képviselő úr is mondta - a gyakorlati élet szereplői, szinte mindannyiuk elfogadná azt a bizonyos két országos napilapot vagy pedig vagylagosan kettőt. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit