SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Elnök Úr! Miniszter Urak! Képviselőtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt a konstruktív ellenzéki magatartás jegyében megszavazta ezt a bizonyos önálló indítványt. (Taps a bal oldalon. Közbeszólás ugyanonnan: Éljen!) Azonban sajnálatosnak tartjuk, hogy a törvényhozásnak ebben a hajszájában elfeledkeztek a felelősök több százezer családról, anyukáról, édesanyáról. Történhetett ez azért, mert nincs átfogó elképzelés, konstrukció, hatásvizsgálat, átgondoltság a törvényhozás menetében, és a családokat érintő törvénymódosításoknak a java az ilyen kapkodások jegyében születik. Ez az önálló indítvány arról szólt, hogy a gyermekgondozási segélyre való jogosultságot összhangba hozzuk a családi pótlék jogosultságának a jövedelemhatárával - hangzott ez az előterjesztésben, az általános vitában. Természetesen ezt a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatta.
Ne felejtsük el azonban azt sem, hogy ezt a bizonyos jövedelemhatárhoz kötést tavaly szavazta meg a parlament, illetve az MSZP-SZDSZ kormánypárti képviselők. Mi már akkor sem értettünk egyet azzal, hogy a családi pótlékot, illetve a gyest jövedelemhatárhoz kössük. (Folyamatos zaj a teremben.) Több szakmai érvet, szempontot soroltunk fel, hogy miért nem tartjuk jónak ennek a bizonyos szisztémának a bevezetését. Az egyik a feketejövedelmek képződése volt, hiszen hogy lehet akkor igazságosan jövedelemhatárhoz kötni egy ilyen juttatást, amikor a jövedelmek java része a feketegazdaságban képződik, illetve nem tartottuk azért sem jónak, mert az elv az kell hogy legyen, hogy minden egyes gyermeket, minden egyes gyermek vállalását és felnevelését az államnak, a politikumnak támogatni kellene. (Közbeszólás a jobb oldalon: Úgy van!)
Tehát röviden: a jövedelemhatárhoz kötéssel nem értünk egyet, de ha már egyszer önök által az Országgyűlés bevezette ezt a szisztémát, akkor egy ilyen szarvashibának a kiküszöbölését természetesen a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatja. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit