DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Képviselő asszony, önnek tökéletesen igaza van, a nonprofittörvény benyújtását a kormány 1996-ra ígérte.
(14.10)
Ehhez képest kétségkívül jelentős elmaradásban vagyunk, amiért nem vitatható a tárca felelőssége. A nonprofittörvény koncepciójának elkészítését egy szakmai grémiumra bízta a tárca, majd az elkészült koncepciót társadalmi vitára bocsátotta. E társadalmi vita alapján kiderült, hogy az alapkoncepciót is messzemenően elutasítják. A fő kifogások mindenekelőtt a nonprofit-felügyelet, illetőleg a közhasznúság kritériumait meghatározó besorolási kategóriák miatt merültek fel, vagyis 1996 nyarán egy egészen új nonprofittörvény-koncepciót kellett kidolgozni. 1996 decemberére elkészült az egyeztetés az új törvénykoncepció alapelemeit, szerkezeti vázát illetően. Ezt követően a kodifikációs munkák is megkezdődtek.
Jelen pillanatban a kodifikáció készen áll, a miniszteri értekezlet elfogadta, és a napokban - vagy már ma, vagy még e hét folyamán - tárcaegyeztetésre bocsátja a kormány a nonprofittörvény tervezetét, júniusi első ülésén el kívánja fogadni és be kívánja nyújtani a Háznak.
Minthogy képviselő asszony a kulturális szaktörvények ügyében is egy fél mondatnyi kérdést megeresztett, szeretném tájékoztatni, hogy a szóban forgó három kulturális szaktörvény, a kulturális alapellátásról szóló törvények tervezetét a kormány május végi ülésén kívánja elfogadni, és ezt követően a tisztelt Háznak benyújtani. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit