DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Nem lesz hátrányos helyzetű Mezőkövesd és környéke, mert arról tájékoztatom önt, hogy bár ugyan késve, de a megyei, a miskolci és a mezőkövesdi önkormányzatok közösen kialakítottak egy olyan elképzelést, amely az 1996. évi LXIII. törvényben foglaltaknak megfelel.
Ez az elképzelés a miskolci Semmelweis Kórház egy telephelyeként, annak szakmai felügyelete alatt el tud képzelni belgyógyászati működtetést Mezőkövesden. Egyébként maga a megegyezési javaslat több más elemre is kiterjed, és több más intézményre Borsod megyében, úgy, hogy az összes ágyszámot, a törvényben foglalt egyéb előírásokat nem érinti.
Azt gondolom, hogy ezzel a javaslattal feltehetőleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is egyet tud érteni, és akkor mód és lehetőség van arra, hogy ennek megfelelően változzanak meg a kapacitáslekötési szerződések.
Mindaddig azonban az ellátás folyamatosságát a járóbeteg-szakrendelés, a mezőkövesdi esetkocsival működő mentőellátás és a városban üzemelő reumatológiai kórház tudja biztosítani, ahol profiltól függetlenül ellátandók az azonnali, sürgős segítségnyújtásra szorulók.
Remélem, hogyha késve is, de sikerült egy konszenzusos megoldást találni, ami mind a betegeknek, mind az intézmények fenntartásáért és működőképességük megőrzéséért felelős önkormányzatoknak megfelel. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit