DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Úgy gondolom, az igen tisztelt miniszter asszony figyelmét elkerülte az az aprócska tény, hogy időközben több minisztertársa éppen a Bokros-csomag és a Bokros Lajos által megvalósított elfogadhatatlan monetarista-liberalista terrortámadás miatt... (Derültség a kormánypártok padsoraiban.)... mondott le a miniszteri tisztségéről. Úgy látszik, elfeledkezett Bokros Lajos 16 milliójáról is, mint ahogy a csomagjáról elfeledkezett, elfeledkezett arról, hogy a Budapest Bank nem létező eredményei után óriási összegű jutalmakat vett fel Bokros Lajos, elfeledkezett a miniszter asszony arról is, hogy ugyanakkor miniszteri végkielégítést vett fel, és még akkor nem beszéltem a Világbanknál élvezett csillagászati összegű javadalmazásáról. (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mi közöd ahhoz?)
Én úgy gondolom, hogy nem árt ugyanakkor látni, hogy mi van a másik oldalon. A másik oldalon pedig áll a Budapest Banknak olyan eladása, amelyről először a kormányzati oldalon azt mondották, hogy 12 milliárd forint ütötte az állami kassza markát, utána kiderült, hogy a marokból kicsúszott a 12 milliárd, nincs 12 milliárd, ellenben van 14 milliárd 100 millió forint kiadása az állami kasszának, amelyet nekünk, az egész magyar népnek azért kell fizetnünk a Budapest Bank átvevőjének, hogy kegyeskedett átvenni Bokros Lajostól az általa ön szerint kitűnően vezetett Budapest Bankot. Nézze, miniszter asszony, én sok mindent lenyelek, de egy ilyen... (Felzúdulás, derültség a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Lássuk!) ...miniszteri választ semmiképpen sem, és úgy gondolom, hogy a magyar nép ezt hasonlóképpen teszi. Ezért én megdöbbenve utasítom vissza Bokros Lajos kimenekítését is és az ön válaszát is, és várom Bokros Lajos felelősségre vonását, és az ön válaszának parlament általi elutasítását. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit