T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Egyetértek képviselő úrral abban a tekintetben, hogy az idegenforgalom a nemzetgazdaság egyik meghatározó ága, különös tekintettel a gyógy-idegenforgalomra. Mint ahogyan képviselő úr is említette, ezen a téren két nagy szállodalánc működik, a Danubius-gyógyszállók és a kelet-magyarországi Civis Rt. gyógyszállói. Ennek a két gyógyszállónak az adatai alapján is meg lehet állapítani, hogy a gyógyturizmus fejlődik, hiszen 25 százalékos eredménynövekedést értek el ezek a szállodák az elmúlt évihez képest.
Az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium lehetőségeihez és rendelkezésére álló pénzügyi eszközeihez mérten megfelelően próbálja támogatni az idegenforgalmat, benne a gyógyturizmust. Szeretnék hivatkozni arra, hogy a turisztikai célelőirányzat terhére 1995-ben kiírt pályázatban Kelet-Magyarországon huszonegy önkormányzat részére 34 millió forintot fizettünk ki, és ez mind gyógyturizmus keretében történt. 1996 októberében szintén írtak ki egy pályázatot az Idegenforgalmi Alap terhére. Ott a zalakarosi önkormányzat nyert 5 millió forintot, a gyulai az előzőből nyert támogatást.
(16.00)
A gazdaságfejlesztési célelőirányzatban is van lehetőség idegenforgalmi beruházás kamattámogatására, de természetesen különböző kiadványokkal is próbáljuk támogatni az idegenforgalmat, köztük a gyógyturizmust is.
Szeretném tájékoztatni képviselő urat arra vonatkozóan, hogy ebben az évben az Utazás '97 kiállításon az Alföld lesz a vendég. Ez a kiállítás alkalmat adhat arra, hogy az Alföld a gyógyturizmus lehetőségeit nemzetközi területen is megmutathassa.
Az Országos Idegenforgalmi Bizottság rendszeresen, tematikusan foglalkozik az idegenforgalom témaköreivel, és a gyógyturizmus kérdését februárban kívánja napirendre venni. Vélhetőleg ez az átfogó megbeszélés is... (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti az államtitkár asszonyt az idő leteltére.) ...alkalmat adhat a további eszközök megállapítására.
Köszönöm figyelmüket, és kérem válaszom elfogadását. Elnézést, rosszul ítéltem meg a tábláról az időt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit